SERWIS O ŻYCIU W PRZESTRZENI MIEJSKIEJ I ARCHITEKTURZE

REDAKCJA

REKLAMA

Restauracja Nova Wola otwarta w Crowne Plaza Warsaw – The Hub!

Strona główna Nieruchomości Hotele Restauracja Nova Wola otwarta w Crowne Plaza Warsaw - The Hub!

Nova Wola to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy i, bez wątpienia, doskonała propozycja dla tych, którzy uwielbiają polską kuchnie, ale – jak mówi, czuwający nad całością szef kuchni, Paweł Suchenek – „bez nadęcia i z wyrafinowana prostotą!”.

Restauracja umiejscowiła się na pierwszym piętrze kompleksu hotelowego Crowne Plaza Warsaw-The Hub przy rondzie Daszyńskiego w Warszawie. Wnętrze Novej Woli to połączenie industrialnego szyku z klasycznym designem,

gdzie surowe betonowe ściany współgrają z ciemnym, naturalnym drewnem i złotymi elementami.

Kulinarny pomysł na Novą Wolę to również fuzja tradycji i nowoczesności, w której celebrowane są pojedyncze składniki i lokalne produkty. – Ostatnio zainspirowała mnie prostota i autentyczność. Uwielbiam proste połączenia i wysokiej jakości produkty regionalne, które są ręcznie robione. – mówi Paweł Suchenek, który pracował nad koncepcją kulinarną całości. – A jest ich bardzo dużo, od lokalnych wędlin i serów po rzemieślnicze jogurty. Lubię, gdy danie mówi samo za siebie, a gość nie musi się zbytnio zastanawiać nad tym, co właśnie dostał na talerzu, dlatego chciałbym polecić jedno z naszych dań – pieczonego kurczaka faszerowanego wątróbką podawanego z ziemniakami, po polsku. Wybrałam ten przepis, bo jest nieskomplikowany, a jednocześnie wykwintny, złożony z prostych składników, bogaty w aromat i smak. Takiego kurczaka można podawać na różne sposoby. Podajemy go z ziemniakami po polsku. I znowu jest to niesamowicie proste danie, właściwie składa się z dwóch składników i robi duże wrażenie na gościach przy stole, bo ma zupełnie nietypowy wygląd, konsystencję i smak.

Nova Wola to po prostu autentyczna, polska kuchnia! Miejsce ma również celebrować biesiadne i towarzyskie posiłki, z ideą dzielenia się w centrum uwagi. Dodatkowo, jednym z głównych celów przy opracowywaniu menu Nowej Woli, była dbałość o środowisko i wsparcie lokalnych producentów. Nie przypadkiem do przygotowania posiłków używane są wyłącznie produkty ekologiczne. Chleb, serwowany w restauracji, jest produkowany przez wyjątkową piekarnię chleba „Chleb Każdy Inny”. Pieczywo z tej nieszablonowej piekarni przygotowywany jest z 15-letniego żuławskiego zakwasu, mąki z małych ekologicznych młynów, soli i dodatków według autorskiej receptury. Według producentów, niezbędnymi składnikami dobrego wypieku są, oprócz ekologicznych składników, pasja i serce. I właśnie z takim podejściem kucharze będą przygotowywać dania w Novej Woli. Innym przykładem są słynne sery Korycińskie – żółte sery dojrzewające będące chlubą kulinarnej tradycji Podlasia. Wytwarzane tradycyjnymi metodami, z niepasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem podpuszczki i soli. Nova Wola, zgodnie ze swoim kulinarnym DNA, będzie prezentowała, zwłaszcza zagranicznym gościom, to, co najlepsze w Polsce.

– Kuchnia w Novej Woli będzie przede wszystkim polska. Ludzie będący w podróży po świecie i korzystający z usług hoteli, często chcą spróbować czegoś lokalnego. Poznać kulturę innych, w tym kulturę kulinarną. Dania będą z dobrej jakości, ekologicznych składników. Nie zamierzam oferować skomplikowanej historii o tym, co jest na talerzy. Potrawy mają być „komfortowe”, aby każdy kto odwiedzi restaurację, czuł się w niej dobrze. I wychodził od nas po prostu szczęśliwy, że zjadł coś smacznego w fajnym miejscu. Jeżeli czegoś u nas spróbuje i pomyśli przy tym o dzieciństwie, o domu rodzinnym, to jeszcze bardziej spotęguje to pozytywne doświadczenie w naszej restauracji.” – podkreśla Paweł Suchenek.

Masz newsa? Interesujesz się inwestycjami w Warszawie? Pisz do nas na adres: redakcja@nowawarszawa.pl Śledź nas na bieżąco na Facebooku.

Wiadomości

Święta w Browarach Warszawskich

Od 6 grudnia w Browarach Warszawskich dzieją się święta! Odwiedzając nowe miejsce na warszawskiej Woli, można poczuć magiczną atmosferę wszystkimi zmysłami....

ZIELONA STALOWA GOTOWA

Stalowa z nazwy, zielona w praktyce - nowe nasadzenia odmieniły oblicze ulicy na Pradze-Północ. Zakończyliśmy realizację projektu obejmującego kilkadziesiąt nowych drzew,...

Ruszyła budowa osiedla NU!

Deweloper rozpoczął kolejny etap realizacji osiedla NU! Warszawa Wola. Zakończenie budowy inwestycji planowane jest na ostatni kwartał 2023. Wówczas zostanie oddanych 145 ekologicznych i...

Korzyści z handlu kontraktami na różnice kursowe CFD

Dlaczego handel z kontraktami CFD jest opłacalny? Kontrakt na różnicę kursową CFD jest instrumentem finansowym, który...

Konkurs na projekt Centrum Aktywności Międzypokoleniowej w Wawrze rozstrzygnięty

Kilka budynków, zielone dachy, energia ze słońca – tak będzie wyglądać Centrum Aktywności Międzypokoleniowej Wawrze. Konkurs architektoniczny został właśnie rozstrzygnięty.

FlixBus ze wzbogaconą ofertą na okres świąteczno-noworoczny

FlixBus, ogłosił ofertę na okres świąteczno-noworoczny. Od 16 grudnia siatka połączeń wzrośnie o 20% w porównaniu do standardowego rozkładu, by...

Polecane

Świąteczna atmosfera zawitała na Pragę. Koneser zaprasza na zimowe atrakcje

Pierwsze płatki śniegu już za nami, a święta za pasem. Zimowa aura wypełnia całą Warszawę, ale szczególnie w Centrum Praskim Koneser można poczuć...

Insta Przewodnik po Warszawie. Unikatowe miejscówki, których nie znajdziecie w standardowym informatorze turystycznym

Warszawa to nie tylko Pałac Kultury i Nauki, Łazienki Królewskie i Stare Miasto. To także kapliczki na Pradze-Północ, targ staroci na...

“Wola się zmienia” rozstrzygnięcie konkursu fotograficznego.

Rozstrzygnęliśmy organizowany wspólnie z Browarami Warszawskimi konkurs fotograficzny „Wola się zmienia”. Wola jest obecnie jedną z najszybciej rozwijających się dzielnic, co...

Konkurs fotograficzny – Wola się zmienia

Dobrze wiemy, że wielu z Was potrafi świetnie fotografować Warszawę oddając jej niepowtarzalny charakter. Razem z Browarami Warszawskimi  (@browarywarszawskie) przygotowaliśmy konkurs...

Plac Konesera w nowej aranżacji. Jesień na warszawskiej Pradze pod znakiem literatury

Stołeczny plac Konesera zmienił się w bajkowe królestwo słów i literatury. Mieszkańcom i spacerowiczom od początku października towarzyszą kolorowe lampiony w...

TU CHCE SIĘ MIESZKAĆ

Coraz częściej zwracamy uwagę na to gdzie mieszkamy. Rosną nasze oczekiwania. Oczywiście o ile cena ciągle znacząco determinuje wybór mieszkania do...