SERWIS O ŻYCIU W PRZESTRZENI MIEJSKIEJ I ARCHITEKTURZE

REDAKCJA

REKLAMA

Pasibus zaparkuje w Galerii Młociny

Strona główna Nieruchomości Biura Pasibus zaparkuje w Galerii Młociny

Jedna z najbardziej rozpoznawalnych sieci autorskich burgerowni w Polsce zostanie najemcą kompleksu powstającego obok ostatniej stacji metra. W Galerii Młociny prowadzona pod szyldem Pasibus restauracja zajmie ponad 70 m kw. Debiut projektu realizowanego przez EPP i Echo Investment, którego poziom najmu przekroczył 90 proc., planowany jest na wiosnę.

– Pasibus jest idealnym połączeniem najwyższej jakości jedzenia w ulicznym wydaniu i bezpretensjonalnej atmosfery, za którą ludzie tak bardzo kochają streetfood. Właściciele mają głowy otwarte na inspiracje, poszukują nowych smaków, co gwarantuje, że na talerzach nie będzie nudno. Koncept doskonale wpisuje się w założenia, na których oparliśmy naszą strefę Spotkania i Dania, z Halą Hutnik na jej czele – mówi Marcin Szlufik, senior leasing manager w Dziale Centrów Handlowych Echo Investment.

Naturalnym środowiskiem Pasibusa jest streetfood. Sieć we wszystkich swoich restauracjach poza smacznym i autorskim jedzeniem przygotowywanym ze składników od lokalnych dostawców, serwuje także luźny klimat i niezobowiązującą atmosferę. Pasibus w Galerii Młociny będzie kolejnym punktem, który marka zdecydowała się otworzyć w nowoczesnym, wielofunkcyjnym kompleksie.

Popularna burgerownia będzie częścią Hali Hutnik, jednej z pięciu stref – obok Dech na Bielanach, Karuzeli, Rozrywki i Ogrodu – wspólnie tworzących wyjątkową przestrzeń restauracyjną i rozrywkową, której inwestor i deweloper nadał nazwę Spotkania i Dania. Swoją architekturą z konstrukcjami zestawionymi z kontenerów, kratownicami, technicznym oświetleniem, masywnymi stołami i ławami Hala Hutnik nawiąże do pobliskiego zakładu huty. W strefie, oprócz Pasibusa, znajdzie się miejsce dla 6 innych lokali, a goście będą stołować się przy 12 drewnianych wspólnych stołach korzystając z ponad 300 miejsc siedzących. Ciekawym dodatkiem najnowszej warszawskiej hali restauracyjnej będzie 5 stref coworkingowych w których będzie można popracować. Całość zaprojektowała renomowana pracownia BroadwayMalyan, a sam projekt powstał w oparciu o badania firmy JLL.

Za streetfoodową marką, której z sukcesem udało się przenieść i rozwinąć uliczny, foodtruck’owy koncept do lokali stacjonarnych stoją: Piotr Staszczyński, Jan Kulisiewicz i Dawid Bojarojć.

– Od samego początku robimy kuchnię bez gwiazdorzenia i bez wygórowanych cen, za to smaczną, odżywczą, kreatywną i z najlepszych składników od lokalnych dostawców. Taką, przy jedzeniu której pobrudzenie dłoni i oblizywanie palców powinny być standardem – mówi Jakub Aleksandrowicz – Dyrektor Marketingu, Pasibus. Przedstawiciel sieci dodaje, że wejście do tego typu obiektu jest elementem szerszej strategii obecności Pasibusa w najlepszych, nowoczesnych kompleksach handlowo-rozrywkowych.

W pierwszej kolejności Pasibus zaczął karmić wrocławian. W 2013 roku na ulice stolicy Dolnego Śląska wyjechał pierwszy foodtruck z charakterystycznym logo będącym połączeniem furgonetki i hamburgera. Premiera lokalu stacjonarnego miała miejsce w 2015 roku. Dziś, poza Warszawą, sieć jest mocno obecna przede wszystkim na Dolnym Śląsku i Śląsku, gdzie smaczne burgery można zjeść w aż 17 miejscach. Pasibrzuchy mogą zjeść też w lokalach w Poznaniu, Łodzi, Lubinie i dwóch miejscówkach w Gdańsku.

Jesteś świadkiem wydarzenia w Warszawie lub chcesz podzielić się informacjami na temat nowych inwestycji?  Skontaktuj się z nami przez Facebooka lub pisz redakcja@nowawarszawa.pl

Wiadomości

Biura serwisowane na wysokościach

Aż 1 400 m.kw. nowych powierzchni biurowych na 24. piętrze The Warsaw HUB odda już wkrótce do dyspozycji najemców OmniOffice. Spółka, będąca największym...

Kursy i szkolenia Warszawa – gdzie ich szukać i jak wybrać najlepsze?

Warszawa to największy w Polsce rynek szkoleń, kursów i warsztatów dla osób indywidualnych i pracowników firm. Działa tu ponad 500...

ZMIANY W MARYNARSKA POINT 1

Budynek biurowy Marynarska Point 1 zlokalizowany na warszawskim Mokotowie przejdzie niedługo gruntowną modernizację. W ramach planowanych...

Warszawa gotowa na 30 finał WOŚP

Warszawa jak zawsze z radością włącza się w Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Zapraszamy do niej wszystkich, bez wyjątku, zgodnie z duchem...

Rozpoczyna się przebudowa wiaduktów Trasy Łazienkowskiej

W najbliższy weekend, rozpoczyna się przebudowa wiaduktów Trasy Łazienkowskiej. Północny wiadukt nad Agrykolą zostanie zamknięty dla ruchu...

TVP wybuduje siedzibę za ponad 600 mln złotych. Właśnie otwarto oferty przetargowe

Aż o ponad 100 mln złotych więcej trzeba będzie zapłacić za budowę nowej siedziby programów informacyjnych TVP. Dwa budynki mają powstać...

Polecane

Wystawa Zdjęć Miesiąca w Browarach Warszawskich

Konkurs na zdjęcie dnia prowadzimy nieprzerwanie już od ponad sześciu lat. Przez ten czas opublikowaliście w naszym hasztagu ponad 285 tysięcy...

Jak zaprojektować grafikę na witrynę sklepową?

Rozmowa z właścicielem firmy WYTNIJ-WKLEJ Łukaszem Kowalskim, jednej z najlepiej rozpoznawalnych firm na rynku Warszawskiej reklamy. Firma wytnij-wklej.pl...

Świąteczna atmosfera zawitała na Pragę. Koneser zaprasza na zimowe atrakcje

Pierwsze płatki śniegu już za nami, a święta za pasem. Zimowa aura wypełnia całą Warszawę, ale szczególnie w Centrum Praskim Koneser można poczuć...

Insta Przewodnik po Warszawie. Unikatowe miejscówki, których nie znajdziecie w standardowym informatorze turystycznym

Warszawa to nie tylko Pałac Kultury i Nauki, Łazienki Królewskie i Stare Miasto. To także kapliczki na Pradze-Północ, targ staroci na...

“Wola się zmienia” rozstrzygnięcie konkursu fotograficznego.

Rozstrzygnęliśmy organizowany wspólnie z Browarami Warszawskimi konkurs fotograficzny „Wola się zmienia”. Wola jest obecnie jedną z najszybciej rozwijających się dzielnic, co...

Konkurs fotograficzny – Wola się zmienia

Dobrze wiemy, że wielu z Was potrafi świetnie fotografować Warszawę oddając jej niepowtarzalny charakter. Razem z Browarami Warszawskimi  (@browarywarszawskie) przygotowaliśmy konkurs...