P4: kolejny budynek zamiast biur będzie apartamentowcem!

Pierwszy hotel w Warszawie sieci Vienna House Mokotow Warsaw przy ul. Postępu 4 został oficjalnie otwarty. Podczas konferencji prasowej poświęconej rozpoczęciu działalności hotelu inwestor zdradził, że w drugim budynku powstaną apartamenty na wynajem. 

Poznański deweloper Garvest prowadzi rozmowy z siecią Vienną House na temat szczegółów współpracy przy zarządzaniu apartamentami na wynajem długookresowy.  Mają one powstać w drugim obiekcie z dwóch budynków kompleksu P4. W niższym budynku, który jest widoczny od strony dziedzińca hotelu trwają prace wykończeniowe. To właśnie ten niższy gmach ma być przeznaczony na apartamenty. To kolejny budynek, który zamiast biur pomieści apartamenty.

P4 urośnie w przyszłym roku

Przypomnijmy, że cały kompleks P4, który zaprojektowała pracownia Jems Architekci, będzie składał się z 4 budynków. Dwóch wyższych i dwóch niższych.

52924196_10218875536588926_2443727788880953344_o53021175_10218875537668953_3643239324893315072_o

Budowa kolejnego etapu kompleksu P4, jak udało nam się ustalić, ruszy najwcześniej na przełomie 2019/2020 roku. Obiekt ma pełnić funkcję coworkingowo-hotelową. Najprawdopodobniej będzie on funkcjonował pod nową marką Vienny House – R.evo.

Vienna House już w stolicy

Hotel Vienna House Mokotów działa już od poniedziałku. Do dyspozycji gości jest 164 pokoi, które zostały wyposażone w duże łóżka z dwoma materacami o wymiarach 1 x 2,1 m. W pokojach superior znajdują się designerskie przelewowe ekspresy do kawy, a w łazience – wanna. 19 pokoi można łączyć z jednym lub dwoma sąsiadującymi, a 6 jest przeznaczone dla alergików.

Specjalnie dla gości biznesowych przygotowano również strefę konferencyjną, która łączy się z lobby. 180 m2 powierzchni podzielone zostało na trzy sale z możliwością łączenia oraz boardroom. Wszystkie mają wysokie okna od podłogi do sufitu, nowoczesny sprzęt technologiczny oraz oferują kreatywne rozwiązania konferencyjne. Goście mogą również korzystać z 50 miejsc w parkingu podziemnym.

52749995_10218875537548950_3847518165743435776_oFarmerski koncept kulinarny
Restauracja Greenhouse jest „zielona” nie tylko z nazwy. Menu bazuje na świeżych produktach od lokalnych producentów – zarówno jeżeli chodzi o roślinne, jak i mięsne specjały. W karcie znajdziemy zarówno tatar z buraków i wołowiny, sałatkę z cytrynowego jarmużu i oryginalny sznycel wiedeński, talerz grillowanych, sezonowych warzyw i wyśmienite steki. Wołowina, z której są one przygotowywane, pochodzi od lokalnego farmera, leżakuje w specjalnej lodówce, a następnie jest grillowana w temperaturze 800 stopni.

W najbliższy weekend zwycięscy konkursu, który współorganizujemy z Vienna House, będą mogli poznać hotel od środka.

Masz newsa? Interesujesz się inwestycjami w Warszawie? Pisz do nas na adres: redakcja@nowawarszawa.pl Śledź nas na bieżąco na Facebooku.

GALLERYWARSAW

Portal o sztuce, modzie i rzemieślniczych outsiderach, zgłębiający najciekawsze zjawiska na scenie twórczej. Łączy współczesne trendy z klasyką, przenikając kulturę wysokiej sztuki z nurtami alternatywnymi. Portal oferuje artykuły, wywiady i relacje z wystaw, promując niezależnych artystów o wyjątkowych stylach i podejściu do tworzenia – od awangardowych obrazów po ręcznie szyte buty.

Wiadomości

Polecane

Centrum Praskie Koneser z jeszcze bogatszą ofertą kulinarną. Dwa nowe koncepty...

0
Centrum Praskie Koneser na warszawskiej Pradze nieustannie przyciąga miłośników dobrej kuchni i wyjątkowej atmosfery. Niedawno do grona tamtejszych lokali dołączyły dwa nowe: „Zabawa Bistro....
×