Vienna House Mokotow Warsaw wita pierwszych gości.

Na hotelowej mapie Warszawy pojawił się pierwszy hotel sieci Vienna House. Wysublimowany design, tętniące życiem lobby, farmerski koncept kulinarny i dbałość o doświadczenia gości to cechy charakterystyczne obiektu zlokalizowanego w pobliżu warszawskiego lotniska.

Największa austriacka grupa hotelowa Vienna House otwiera swój szósty obiekt w Polsce. Vienna House Mokotow Warsaw projektuje doświadczenia gości poprzez oryginalny design i tworzenie domowej atmosfery – pełnej ciepła, życzliwości i dobrego jedzenia.

prz_5362prz_5366prz_5382-hdrprz_5385
„Vienna House Mokotow Warsaw jest nietypowym hotelem biznesowym. Jest miejscem, gdzie śpieszący się podróżujący, zarówno biznesowi, jak i turystyczni, będą mogli się zatrzymać, zrelaksować i naładować akumulatory z dala od tętniącego życiem centrum miasta.” – podkreśla Marta Karteczka, dyrektor generalna hotelu. „Lobby jest jak salon w domu, gdzie można usiąść i porozmawiać lub popracować. Restauracja to przyjazna przestrzeń pełna bujnej roślinności z zacisznym tarasem, a łazienki w pokojach tworzą małe strefy spa. Cały hotel został zaprojektowany z myślą o unikalnych doświadczeniach i komforcie gości oraz z dbałością o każdy detal.”

 

prz_5402prz_5406prz_5407prz_5425prz_5431prz_5437prz_5438prz_5443prz_5449prz_5450prz_5455prz_5459
Inwestorem jest firma Garvest Real Estate, zaś za projekt architektoniczny odpowiada pracownia JEMS Architekci, znana z oryginalnych projektów, takich jak budynek Agory w Warszawie czy zespół biurowców Pixel w Poznaniu. Wystrój wnętrz to efekt współpracy inwestora, projektantki Agaty Pleśniarowicz oraz Vienna House.

prz_5468prz_5486prz_5493prz_5502prz_5504prz_5510prz_5514prz_5525
Dbałość o detale
Diabeł tkwi w szczegółach, dlatego w Vienna House Mokotow Warsaw wszystkie elementy są przemyślane. Siedmiokondygnacyjny budynek skonstruowany z powtarzalnych betonowych ram nawiązuje do historii przemysłowej dzielnicy Służewiec i wyróżnia się spośród okolicznej biurowej zabudowy swoim brutalistycznym charakterem. Betonowe i stalowe elementy tworzące industrialny wystrój łączą się z ocieplającą wnętrza bujną zielenią oraz dużymi oknami od podłogi do sufitu. Nie brakuje unikatowych perełek w skali europejskiej, takich jak lampy z kolekcji Gras, wiszące żyrandole DCW editions In The Tube Solar 6, sofa Fogia Tiki czy krzesła Fermob z kolekcji Luxembourgh, będące reinterpretacją modelu z 1923 roku.
Lobby jest miejscem tworzącym społeczne życie hotelu. Znajdują się tutaj dwa stoły do samodzielnego zameldowania i pracy, jedenaście kameralnych miejsc spotkań ze stolikiem kawowym i fotelami oraz bar połączony z recepcją. Lobby naturalnie łączy się ze strefą konferencyjną oraz restauracją Greenhouse.prz_5525
Dobre samopoczucie gości
Wszystkie 164 pokoi zostało wyposażone w duże łóżka z dwoma materacami o wymiarach 1 x 2,1 m oraz w Smart TV z inteligentnym systemem sterowania oraz szeroką ofertą kanałów telewizyjnych w tym HBO, kanały obcojęzyczne oraz dla dzieci. W pokojach superior znajdują się designerskie przelewowe ekspresy do kawy, a w łazience – wanna. 19 pokoi można łączyć z jednym lub dwoma sąsiadującymi, a 6 jest przeznaczone dla alergików.
Specjalnie dla gości biznesowych przygotowano również strefę konferencyjną, która łączy się z lobby. 180 m2 powierzchni podzielone zostało na trzy sale z możliwością łączenia oraz boardroom. Wszystkie mają wysokie okna od podłogi do sufitu, nowoczesny sprzęt technologiczny oraz oferują kreatywne rozwiązania konferencyjne. Goście mogą również korzystać z 50 miejsc w parkingu podziemnym.

Farmerski koncept kulinarny
Restauracja Greenhouse jest „zielona” nie tylko z nazwy. Menu bazuje na świeżych produktach od lokalnych producentów – zarówno jeżeli chodzi o roślinne, jak i mięsne specjały. W karcie znajdziemy zarówno tatar z buraków i wołowiny, sałatkę z cytrynowego jarmużu i oryginalny sznycel wiedeński, talerz grillowanych, sezonowych warzyw i wyśmienite steki. Wołowina, z której są one przygotowywane, pochodzi od lokalnego farmera, leżakuje w specjalnej lodówce, a następnie jest grillowana w temperaturze 800 stopni. W menu lunchowym restauracja Greenhouse postawiła na modne bowle. Każdego dnia szef kuchni proponuje inny zestaw bazujący na zbożach i świeżych warzywach.
Śniadania to znak rozpoznawczy Vienna House i nie inaczej jest w nowym warszawskim hotelu. Są inspirowane wizytami na rynku, gdzie kupuje się sezonowe produkty i lokalne specjały. Świeże soki i koktajle, domowe przetwory, takie jak marynowane warzywa i dżemy, kiszonki, regionalne pieczywo oraz aromatyczna kawa z ekspresu dostępne są dla gości codziennie do godz. 10:00, w weekendy aż do 11:00 i w sezonie letnim można się nimi delektować na zacisznym tarasie w stylu włoskiego placu.
Inwestor: Garvest Real Estate
Generalny wykonawca: Hochtief Polska S.A.
Projekt architektoniczny: JEMS Architekci
Wystrój wnętrz: Garvest Real Estate, Agata Pleśniarowicz oraz Vienna House
Zarządca: Vienna House (dzierżawa)

 

Foto: materiały prasowe/ Fotografia Przemysław Turlej

 

Masz newsa? Interesujesz się inwestycjami w Warszawie? Pisz do nas na adres: redakcja@nowawarszawa.pl Śledź nas na bieżąco na Facebooku

GALLERYWARSAW

Portal o sztuce, modzie i rzemieślniczych outsiderach, zgłębiający najciekawsze zjawiska na scenie twórczej. Łączy współczesne trendy z klasyką, przenikając kulturę wysokiej sztuki z nurtami alternatywnymi. Portal oferuje artykuły, wywiady i relacje z wystaw, promując niezależnych artystów o wyjątkowych stylach i podejściu do tworzenia – od awangardowych obrazów po ręcznie szyte buty.

Wiadomości

Polecane

Centrum Praskie Koneser z jeszcze bogatszą ofertą kulinarną. Dwa nowe koncepty...

0
Centrum Praskie Koneser na warszawskiej Pradze nieustannie przyciąga miłośników dobrej kuchni i wyjątkowej atmosfery. Niedawno do grona tamtejszych lokali dołączyły dwa nowe: „Zabawa Bistro....
×