REDAKCJA

REKLAMA

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Restauracja Nova Wola otwarta w Crowne Plaza Warsaw – The Hub!

Strona główna Nieruchomości Hotele Restauracja Nova Wola otwarta w Crowne Plaza Warsaw - The Hub!

Nova Wola to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy i, bez wątpienia, doskonała propozycja dla tych, którzy uwielbiają polską kuchnie, ale – jak mówi, czuwający nad całością szef kuchni, Paweł Suchenek – „bez nadęcia i z wyrafinowana prostotą!”.

Restauracja umiejscowiła się na pierwszym piętrze kompleksu hotelowego Crowne Plaza Warsaw-The Hub przy rondzie Daszyńskiego w Warszawie. Wnętrze Novej Woli to połączenie industrialnego szyku z klasycznym designem,

gdzie surowe betonowe ściany współgrają z ciemnym, naturalnym drewnem i złotymi elementami.

Kulinarny pomysł na Novą Wolę to również fuzja tradycji i nowoczesności, w której celebrowane są pojedyncze składniki i lokalne produkty. – Ostatnio zainspirowała mnie prostota i autentyczność. Uwielbiam proste połączenia i wysokiej jakości produkty regionalne, które są ręcznie robione. – mówi Paweł Suchenek, który pracował nad koncepcją kulinarną całości. – A jest ich bardzo dużo, od lokalnych wędlin i serów po rzemieślnicze jogurty. Lubię, gdy danie mówi samo za siebie, a gość nie musi się zbytnio zastanawiać nad tym, co właśnie dostał na talerzu, dlatego chciałbym polecić jedno z naszych dań – pieczonego kurczaka faszerowanego wątróbką podawanego z ziemniakami, po polsku. Wybrałam ten przepis, bo jest nieskomplikowany, a jednocześnie wykwintny, złożony z prostych składników, bogaty w aromat i smak. Takiego kurczaka można podawać na różne sposoby. Podajemy go z ziemniakami po polsku. I znowu jest to niesamowicie proste danie, właściwie składa się z dwóch składników i robi duże wrażenie na gościach przy stole, bo ma zupełnie nietypowy wygląd, konsystencję i smak.

Nova Wola to po prostu autentyczna, polska kuchnia! Miejsce ma również celebrować biesiadne i towarzyskie posiłki, z ideą dzielenia się w centrum uwagi. Dodatkowo, jednym z głównych celów przy opracowywaniu menu Nowej Woli, była dbałość o środowisko i wsparcie lokalnych producentów. Nie przypadkiem do przygotowania posiłków używane są wyłącznie produkty ekologiczne. Chleb, serwowany w restauracji, jest produkowany przez wyjątkową piekarnię chleba „Chleb Każdy Inny”. Pieczywo z tej nieszablonowej piekarni przygotowywany jest z 15-letniego żuławskiego zakwasu, mąki z małych ekologicznych młynów, soli i dodatków według autorskiej receptury. Według producentów, niezbędnymi składnikami dobrego wypieku są, oprócz ekologicznych składników, pasja i serce. I właśnie z takim podejściem kucharze będą przygotowywać dania w Novej Woli. Innym przykładem są słynne sery Korycińskie – żółte sery dojrzewające będące chlubą kulinarnej tradycji Podlasia. Wytwarzane tradycyjnymi metodami, z niepasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem podpuszczki i soli. Nova Wola, zgodnie ze swoim kulinarnym DNA, będzie prezentowała, zwłaszcza zagranicznym gościom, to, co najlepsze w Polsce.

– Kuchnia w Novej Woli będzie przede wszystkim polska. Ludzie będący w podróży po świecie i korzystający z usług hoteli, często chcą spróbować czegoś lokalnego. Poznać kulturę innych, w tym kulturę kulinarną. Dania będą z dobrej jakości, ekologicznych składników. Nie zamierzam oferować skomplikowanej historii o tym, co jest na talerzy. Potrawy mają być „komfortowe”, aby każdy kto odwiedzi restaurację, czuł się w niej dobrze. I wychodził od nas po prostu szczęśliwy, że zjadł coś smacznego w fajnym miejscu. Jeżeli czegoś u nas spróbuje i pomyśli przy tym o dzieciństwie, o domu rodzinnym, to jeszcze bardziej spotęguje to pozytywne doświadczenie w naszej restauracji.” – podkreśla Paweł Suchenek.

Masz newsa? Interesujesz się inwestycjami w Warszawie? Pisz do nas na adres: redakcja@nowawarszawa.pl Śledź nas na bieżąco na Facebooku.

Wiadomości

Osiedle Modern Mokotów będzie jeszcze większe. Tak kurczy się Mordor!

Biurowy "Mordor" kurczy się na naszych oczach. Deweloperzy wykupują kolejne działki z budynkami biurowymi i zastępują je zabudową mieszkaniową. Za kilka...

Andrzej Duda wzywa do budowy CPK

-Dzisiaj powinniśmy podjąć wielkie inwestycje takie jak budowa Centralnego Portu Komunikacyjnego - okna na świat, które jeszcze...

Sześciu chętnych na remont ulic w Śródmieściu

Zbliża się rewitalizacja całego śródmiejskiego kwartału. Aż 6 firm chce się podjąć się przebudowy 2,5 hektara ulic i placów w obszarze...

Czy w Warszawie powinien być nocny zakaz sprzedaży alkoholu?

6 maja ruszają konsultacje społeczne w sprawie ograniczenia nocnej sprzedaży alkoholu. Czas na zabranie głosu przez mieszkańców w tej sprawie upływa...

Remont torowiska na rondzie Czterdziestolatka

Warszawscy tramwajarze wykorzystają długi weekend na remont przejazdów tramwajowych na rodzie Czterdziestolatka. Od 3 do 5 maja nie będzie można pojechać...

Przy Żelaznej powstanie budynek z pionowym ogrodem. Pierwszy taki w Warszawie!

Architekci z pracowni FAAB stworzyli koncepcję budynku, będącego nową siedziba instytutu Łukasiewicz-Itech. Gmach może stanąć przy Żelaznej 87 na Woli.

Polecane

Popularna marka wkracza do Centrum Praskiego Koneser. Green Caffè Nero wzbogaca ofertę gastronomiczną kompleksu

25 kwietnia 2024 roku w Centrum Praskim Koneser – największym, zrewitalizowanym kompleksie mixed-use w Warszawie – otworzy się popularna i ceniona przez...

Kultowa seria „Retro Warszawa” powraca do księgarń.

Już w maju ponownie pojawi się jedna z Waszych ulubionych serii WARSZAWA FOTO RETRO, która fotografiami opowiada o codzienności stolicy kolejnych...

Druga edycja Westfield Good Festival – baw się na koncertach, projektuj meble, odkryj proekologiczne postawy!

Już w czwartek, 18 kwietnia w Westfield Arkadia i Westfield Mokotów rozpocznie się II edycja festiwalu Westfield Good Festival. Na uczestników wydarzenia...

ZEROMAT – WYJĄTKOWA ATRAKCJA W CENTRUM WARSZAWY! POŻEGNAJ PEPSI MAX I OTRZYMAJ DWIE PUSZKI PEPSI ZERO CUKRU

Pepsi zaprasza wszystkich fanów marki do świętowania i powitania Pepsi Zero Cukru. Tuż przy rondzie ONZ, w centrum Warszawy, czekać będzie na nich wyjątkowa...

Konwiktorska Residence – najlepszy adres w sercu Warszawy

Przy Konwiktorskiej 4, zaledwie kilkadziesiąt metrów od Starego Miasta, powstaje kameralny apartamentowiec Konwiktorska Residence. W budynku znajdzie się tylko 78 luksusowych apartamentów....

18. Nationale-Nederlanden Półmaraton Warszawski już w najbliższą niedzielę!

Już w najbliższą niedzielę, 24 marca, w stolicy wystartuje 18. Nationale-Nederlanden Półmaraton Warszawski oraz New Balance Bieg Na Piątkę. Na starcie...