2 kwietnia w warszawskiej Klubokawiarni Medyka na Ochocie, odbędzie się kolejna odsłona Wege Bazaru. Wegańska Wiosna to okazja do wspólnego ucztowania i świętowania nadejścia wyczekiwanej długo, zielonej pory roku.
Wszystkich cieszy fakt, że w końcu jest wiosna, dlatego wspólnie uczcimy to serwowaniem i zajadaniem się wegańskimi smakołykami!
Kuchnia roślinna jest bardzo doceniana, szczególnie wiosną i latem.
Nie oznacza jednak, że zjadane są same sałatki czy surowe owoce i warzywa.
Kuchnia roślinna, to cała paleta dań, począwszy od przekąsek, przystawek, zup, dań obiadowych, kończąc na deserach: ciastach, tortach, lodach, gofrach.
Kuchnia roślinna dodaje dużo energii, sprawia, że czujemy się syto, ale lekko. Tak też będzie na Wegańskiej Wiośnie!
Na odwiedzających będą czekały same najlepsze propozycje, różnorodne odsłony smakowe, a przede wszystkim wystawcy z którymi można porozmawiać o ich produktach, zapytać, poznać ciekawostki kulinarne.
Podczas Wegańskiej Wiosny będzie można zjeść sezonowe potrawy, przekąski i desery, będą dostępne bezmięsne wędliny, wegańskie lody, roślinne gofry, kuchnia indyjska, konopie w różnych odsłonach – podawane również w potrawach, pierożki japońskie, kosmetyki wegańskie, czasopisma i książki kulinarno-lifestylowe i wiele innych.
Warto zabierać znajomych, zwłaszcza nie wegan i pokażcie im, że roślinnie oznacza WYŁĄCZNIE pysznie!
Gdzie: Klubokawairnia Medyka ul. Oczki 1a
Kiedy: 2 kwietnia 12.00-18.00
Fb: https://www.facebook.com/events/372773963110018/
WSTĘP WOLNY