Rozrasta się oferta gastronomiczna w Browarach Warszawskich. Mark Zarkhin ukraiński restaurator oraz szef Grupy Kumpel. Baczewskich, stworzył niezwykłą koncepcję miejsca dla wytrawnych smakoszy piwa i dobrej kuchni. W zabytkowych 170 – letnich Piwnicach dawnej Leżakowni powstanie jego autorski projekt. Nawiązanie do historii i tradycji miejsca, połączone z nowatorskim pomysłem Zarkhina to jego znak rozpoznawczy. Craft&Beer Kumpel Atelier przyjmie pierwszych gości jesienią 2020 roku.
Nowy koncept w Browarach Warszawskich
Po sukcesie restauracji Baczewskich, Grupa Kumpel nie spoczęła na laurach. Craft&Beer Kumpel Atelier będzie kolejnym tętniącym życiem, nowatorskim i pełnym dobrego smaku miejscem na kulinarnej mapie stolicy.
Restauracja i browar Kumpel Atelier zajmie część zabytkowych, 170-letnich Piwnic dawnej Leżakowni browaru Haberbuscha i Schiele. Znajdować się będzie na imponującej powierzchni prawie 1200 mkw., a sama restauracja zajmie blisko 500 mkw. Dodatkowo goście będą mieli do dyspozycji piękną antresolę o powierzchni 660 mkw.