Restauracja Nova Wola, zlokalizowana na pierwszym piętrze Crowne Plaza Warsaw – The Hub przy rondzie Daszyńskiego w Warszawie, wciąż pozostaje nowym punktem na kulinarnej mapie Warszawy.
Podstawą kulinarnej koncepcji tego miejsca są – niezmiennie – prostota i autentyczność; fuzja tradycji polskiej kuchni i nowoczesności, w której celebrowane są pojedyncze składniki i lokalne produkty.
Pozostając wiernym pierwotnym założeniom restauracji, szef kuchni – Paweł Suchenek przygotował nową, sezonową kartę, w której główną rolę odgrywają szparagi! W nowym, wiosennym menu znalazły się między innymi: białe i zielone szparagi z jajkiem w koszulce, sosem holenderskim i czosnkiem niedźwiedzim, zielone szparagi z grillowanym oscypkiem i sałatą z wiosennych pomidorów, czy krem z białych szparagów doprawiony oliwą truflową.
To nie koniec wariacji ze szparagami w tytułowej roli. W karcie Nowej Woli znalazły się jeszcze: makaron linguine z zielonymi szparagami i krewetkami, czy grillowanego łososia z białymi szparagami, młodymi ziemniakami z koperkiem i sosem holenderskim.
Wiosenna propozycja zawiera również deser w postaci ciasta piaskowego z rabarbarem, kremem budyniowym i lodami truskawkowymi. Nowe menu to również nowe godziny otwarcia Novej Woli. Od 9 maja, restauracja otwarta będzie w porze lunchowej, codziennie od 12:30 do 16 oraz – jak dotychczas – od 17 do 22:30.
Masz newsa? Interesujesz się inwestycjami w Warszawie? Pisz do nas na adres: redakcja@nowawarszawa.pl Śledź nas na bieżąco na Facebooku.