Targ śniadaniowy wraca na Koszyki!

    0
    216

    Już jesienią, na terenie Hali Koszyki będzie można zrobić zakupy spożywcze, które dotychczas były możliwe głównie podczas weekendowych imprez śniadaniowych w plenerze. Od września przez 7 dni w tygodniu te same produkty będą dostępne w zasięgu ręki w ramach asortymentu Targu Koszyki. Twórcą konceptu wspólnie z Griffin Real Estate jest Krzysztof Cybruch, pomysłodawca warszawskiego Targu Śniadaniowego.

    Powstanie Targu Koszyki to nawiązanie do historycznej funkcji Hali, znanej jako miejskie targowisko, w którym Warszawiacy zaopatrywali się m.in. w owoce, warzywa i mięso. W nowej formie będzie to miejsce, w którym obsługa na wzór dawnych sprzedawców opowie o oferowanych produktach, poczęstuje i doradzi w zakupach, a dzięki lokalizacji na terenie Hali Koszyki, zakupy rodem z targu na świeżym powietrzu będzie można zrobić w samym centrum miasta przez cały tydzień, od rana do wieczora.

    Na Targu Koszyki będzie można bowiem kupić świeże mięso, ryby i owoce morza, wędliny – od klasycznych po dziczyznę, pasty, oliwy i oliwki, nabiał w wielu postaciach, pyszny garmaż zarówno wegański, jak i mięsny oraz wszystko co w słoiku od najlepszych dostawców. To nie koniec! W skład oferty Targu Koszyki będą wchodzić również słodkie wypieki, lemoniady, soki tłoczone oraz wybrane cydry, wina i piwa. Ponadto czekolady i mieszanki kaw i herbat, a sezonowo także warzywa i owoce. To tylko początek imponującej listy, którą twórcy Targu zamierzają stopniowo rozszerzać.

    „Od dawna szukaliśmy nowych kierunków rozwoju dla konceptu Targu Śniadaniowego. Jednym z nich był pomysł stworzenia stałego punktu handlowego, w którym bywalcy naszych weekendowych spotkań mogliby robić zakupy także w tygodniu. Możliwość stworzenia takiego punktu w Hali Koszyki pojawiła się w idealnym momencie i doskonale odpowiada modelowi naszego działania – mówi Krzysztof Cybruch, koordynator Targu Koszyki i pomysłodawca Targu Śniadaniowego.

    „Hala Koszyki już jesienią stanie się kulinarnym centrum Warszawy. To wszystko za sprawą 18 restauracji i 11 sklepów z żywnością oferujących produkty niemal wszystkich kuchni świata. Doskonałym uzupełnieniem ich asortymentu będzie targ ze świeżymi produktami regionalnymi i sezonowymi, który był w zamyśle twórców Hali już w 1909 roku, a także akademia kulinarna znajdująca się na pierwszym piętrze – dodaje Michał Świerczyński, Prezes spółki Hala Koszyki oraz Partner w Griffin Real Estate.

    Obecnie trwa ostatni etap budowy Hali Koszyki – flagowej inwestycji Griffin Real Estate. W czerwcu br. na terenie obiektu w centralnym punkcie miasta, przy ulicy Koszykowej, rozpoczęły się prace wykończeniowe. Hala Koszyki to nowy na mapie Warszawy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie będzie można kupić, zjeść i ugotować. Dzięki Hali Koszyki Warszawa dołączy do grona miast takich jak Nowy Jork, Londyn, Oslo, Rotterdam czy Florencja, słynących z obiektów, gdzie pod jednym dachem spotykają się smaki z całego świata. Projekt zespołu Hali Koszyki przygotowała pracownia architektoniczna JEMS Architekci, koncepcję wnętrza Hali Jems Architekci opracowało wspólnie ze studiem projektowym Medusa Group, zaś koncepcję wnętrza biura opracowało studio projektowe Medusa Group. Generalnym wykonawcą Hali Koszyki jest firma Erbud, zaś bankiem finansującym BGK.