REDAKCJA

REKLAMA

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Nova Wola nowe miejsce na mapie kulinarnej Warszawy

Strona główna Nieruchomości Hotele Nova Wola nowe miejsce na mapie kulinarnej Warszawy

Nova Wola to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy i, bez wątpienia, doskonała propozycja dla tych, którzy uwielbiają polską kuchnię, ale – jak mówi, czuwający nad całością szef kuchni, Paweł Suchenek – „z wyrafinowaną prostotą!”.

Restauracja umiejscowiła się na pierwszym piętrze kompleksu hotelowego Crowne Plaza Warsaw-The Hub przy rondzie Daszyńskiego w Warszawie. Wnętrze Novej Woli to połączenie industrialnego szyku z klasycznym designem, gdzie surowe betonowe ściany współgrają z ciemnym, naturalnym drewnem i złotymi elementami.

Kulinarny pomysł na Novą Wolę to również fuzja tradycji i nowoczesności, w której celebrowane są pojedyncze składniki i lokalne produkty. – Inspiruje mnie prostota i autentyczność. Uwielbiam proste połączenia i wysokiej jakości produkty regionalne, które są ręcznie robione – mówi Paweł Suchenek, który pracował nad koncepcją kulinarną całości – A jest ich bardzo dużo, od lokalnych wędlin po rzemieślnicze sery z różnych regionów kraju. Lubię, gdy danie mówi samo za siebie, a gość nie musi się zbytnio zastanawiać nad tym, co właśnie dostał na talerzu. Szczególnie polecam naszego pieczonego kurczaka faszerowanego wątróbką podawanego z ziemniakami. Wybrałam ten przepis, bo jest nieskomplikowany, a jednocześnie wykwintny, złożony z prostych składników, bogaty w aromat i smak. Takiego kurczaka można podawać na różne sposoby. My podajemy go z ziemniakami, po polsku. I znowu jest to niesamowicie proste danie, właściwie składa się z dwóch składników, a robi duże wrażenie na gościach przy stole, bo ma zupełnie nietypowy wygląd, konsystencję i smak.

Nova Wola to po prostu autentyczna, polska kuchnia! To miejsce, w którym jedzenie będzie przyjemnym wydarzeniem towarzyskim, dlatego w karcie znalazły się propozycje, które będą idealne do dzielenia się przy stole. Dodatkowo, jednym z głównych celów przy opracowywaniu menu Nowej Woli, była dbałość o środowisko i wsparcie lokalnych producentów. Nie przypadkiem do przygotowania posiłków używane są wyłącznie produkty ekologiczne. Chleb serwowany w restauracji jest produkowany przez wyjątkowych twórców „Chleb Każdy Inny”. Pieczywo z tej nieszablonowej piekarni wypiekane jest na pielęgnowanym od 15 lat zakwasie żytnim, mąki z małych ekologicznych młynów i dodatków według autorskiej receptury. Według producentów niezbędnymi składnikami dobrego wypieku są, oprócz ekologicznych składników, pasja i serce. I właśnie z takim podejściem kucharze będą przygotowywać dania w Novej Woli. Innym przykładem są słynne sery Korycińskie – żółte sery dojrzewające będące chlubą kulinarnej tradycji Podlasia.

Wytwarzane tradycyjnymi metodami, z niepasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem podpuszczki i soli. Nova Wola, zgodnie ze swoim kulinarnym DNA, będzie prezentowała, zwłaszcza zagranicznym gościom, to, co najlepsze w Polsce.


– Kuchnia w Novej Woli będzie przede wszystkim polska. Ludzie będący w podróży po świecie i korzystający z usług hoteli, często chcą spróbować czegoś lokalnego. Poznać kulturę innych, w tym kulturę kulinarną. Dania będą z dobrej jakości, ekologicznych składników. Nie zamierzam oferować skomplikowanej historii o tym, co jest na talerzu. Potrawy mają być „komfortowe”, aby każdy, kto odwiedzi restaurację, czuł się w niej dobrze. I wychodził od nas po prostu szczęśliwy, że zjadł coś smacznego w fajnym miejscu. Jeżeli czegoś u nas spróbuje i pomyśli przy tym o dzieciństwie, o domu rodzinnym, to jeszcze bardziej spotęguje to pozytywne doświadczenie w naszej restauracji”. – podkreśla Paweł Suchenek.

Masz newsa? Interesujesz się inwestycjami w Warszawie? Pisz do nas na adres: redakcja@nowawarszawa.pl Śledź nas na bieżąco na Facebooku.  
 

Wiadomości

REWOLUCJA W PARKOWANIU. NIEBIESKA TABLICA WSKAŻE PARKING

Nie wiesz, gdzie znajduje się najbliższy parking? A kiedy go znajdziesz obawiasz się, że wszystkie miejsca są już zajęte? Jeszcze w tym...

Rynek mieszkaniowy powoli wraca do równowagi. Deweloperzy stawiają na współpracę z samorządami

18 kwietnia br. w Łodzi odbyło się jedno z największych wydarzeń branży mieszkaniowej tego roku - ogólnopolska konferencja “Miasta i Deweloperzy”, organizowana...

17. Nagroda Literacka Warszawy – nominacje

W Światowym Dniu Książki (23 kwietnia) ogłaszamy nominacje do Nagrody Literackiej Warszawy. Jury wskazało 15 najlepszych książek minionego roku w pięciu...

U-City i BLANCO od ACCIONA z certyfikatami BREEAM Interim

Powstające na warszawskim Ursusie osiedle U-CITY otrzymało certyfikat BREEAM Interim. To kolejna po BLANCO inwestycja firmy deweloperskiej ACCIONA z takim wyróżnieniem....

10. Nagroda Architektoniczna Prezydenta Warszawy – znamy laureatów

Przebudowany Kopiec Czerniakowski z parkiem Akcji „Burza” absolutnym zwycięzcą 10. Nagrody Architektonicznej Prezydenta m.st. Warszawy – ta...

Willa Papiernia w Konstancinie -Jeziornie!

  W Konstancinie-Jeziornie powstaje ekskluzywna Willa Papiernia. Finał długiej i dobrej współpracy ze służbami konserwacji zabytków.

Polecane

Popularna marka wkracza do Centrum Praskiego Koneser. Green Caffè Nero wzbogaca ofertę gastronomiczną kompleksu

25 kwietnia 2024 roku w Centrum Praskim Koneser – największym, zrewitalizowanym kompleksie mixed-use w Warszawie – otworzy się popularna i ceniona przez...

Kultowa seria „Retro Warszawa” powraca do księgarń.

Już w maju ponownie pojawi się jedna z Waszych ulubionych serii WARSZAWA FOTO RETRO, która fotografiami opowiada o codzienności stolicy kolejnych...

Druga edycja Westfield Good Festival – baw się na koncertach, projektuj meble, odkryj proekologiczne postawy!

Już w czwartek, 18 kwietnia w Westfield Arkadia i Westfield Mokotów rozpocznie się II edycja festiwalu Westfield Good Festival. Na uczestników wydarzenia...

ZEROMAT – WYJĄTKOWA ATRAKCJA W CENTRUM WARSZAWY! POŻEGNAJ PEPSI MAX I OTRZYMAJ DWIE PUSZKI PEPSI ZERO CUKRU

Pepsi zaprasza wszystkich fanów marki do świętowania i powitania Pepsi Zero Cukru. Tuż przy rondzie ONZ, w centrum Warszawy, czekać będzie na nich wyjątkowa...

Konwiktorska Residence – najlepszy adres w sercu Warszawy

Przy Konwiktorskiej 4, zaledwie kilkadziesiąt metrów od Starego Miasta, powstaje kameralny apartamentowiec Konwiktorska Residence. W budynku znajdzie się tylko 78 luksusowych apartamentów....

18. Nationale-Nederlanden Półmaraton Warszawski już w najbliższą niedzielę!

Już w najbliższą niedzielę, 24 marca, w stolicy wystartuje 18. Nationale-Nederlanden Półmaraton Warszawski oraz New Balance Bieg Na Piątkę. Na starcie...