W Browarach Warszawskich można już posmakować jednej z najlepszych i najzdrowszych kuchni świata. W Biurach przy Bramie otworzyła się pierwsza restauracja w tworzącej się tu Dzielnicy Spotkań i Smaków.
Restauracja Mykonos to pierwsza restauracja, która otworzyła się na terenie Browarów Warszawskich. Znajduje się ona w Biurach przy Bramie na rogu ulic Grzybowskiej i Wroniej. W powstającym kompleksie biurowo – mieszkaniowym możemy skosztować najwspanialszej greckiej kuchni serwowanej przez szefa kuchni Theodorosa Vogdanosa, odpowiedzialny za sukces takich restauracji jak El Greco i Paros. Theodoros to kucharz z wieloletnim doświadczeniem, które zdobywał w renomowanych restauracjach m.in. na Mykonos, Krecie i w Atenach. W swojej ciekawej i pełnej niesamowitych smaków kuchni bazuje na produktach sprowadzonych prosto z Grecji.
Greckie lato w sercu Woli
Mykonos w Browarach Warszawskich jest nowym konceptem, innym niż dotychczasowe restauracje. Wyjątkowy design – głęboki błękit wypełniający wnętrze i jasne dodatki dodają temu miejscu energii i świeżości, a widok na Plac przy Bramie pełen zielonych drzew i roślin gwarantują spokój i chwilę wytchnienia. Jak zapewniają właściciele, wizyta w tej restauracji to podróż na gorącą wyspę, gdzie z łatwością można poczuć się jak na najlepszych wakacjach. Nowoczesne wnętrza oraz bogata oferta dań sprawi, że ta podróż będzie niezapomniana. Ponadto do dyspozycji gości będzie też przestronny ogródek w cieniu zieleni, jaka znajduje się na Placu przy Bramie.
– Restauracja jest bardzo przestronna. W głównym wejściu gości powita przeszkolony bar, a przestronna wysoka sala będzie kusiła głębokim, soczystym odcieniem marina blue. Przygotowaliśmy również przestrzeń dla lubiących spokojne, kameralne wnętrza, ukryte w głębi naszej restauracji. Każda z naszych sal zaopatrzona jest w system nagłośnienia i ekrany. To miejsce świetnie nadaje się zarówno na służbowe spotkania czy biznesowy lunch, jak i kolację z przyjaciółmi. Nie zabraknie tu też muzyki, która wprowadzi nas w wakacyjny klimat – dodaje Marzena Nowakowska-Cipriano.
W Mykonos można się zatrzymać na zdrowe i sycące śniadanie, biznesowy lunch, rodzinny obiad czy wieczór z przyjaciółmi, okraszony muzyką, winem i tańcem.
Browary Warszawskie będą gotowe do odwiedzenia już pod koniec 2020 roku.
Masz newsa? Interesujesz się inwestycjami w Warszawie? Pisz do nas na adres: redakcja@nowawarszawa.pl Śledź nas na bieżąco na Facebooku.