Kompleks Marynarska Business Park poszerzył ofertę gastronomiczną Służewca Przemysłowego. Pod szczęśliwą siódemką – na ul. Taśmowej 7, 7 maja br. grupa Nutri Mind otworzyła pierwszą w Warszawie restaurację Meet & Eat. Oferta lokalu jest bardzo szeroka i uwzględnia sugestie zebrane w ramach ankiety przeprowadzonej wśród pracowników kompleksu. Procesem zmiany operatora lokalu gastronomicznego zarządzała międzynarodowa firma doradcza JLL, która reprezentowała właściciela obiektu – firmę Heitman.
Nowo otwarta w Marynarska Business Park restauracja zajmuje blisko 770 mkw. powierzchni użytkowej na parterze budynku B. W celu sprawnej obsługi dużej liczby klientów zaprojektowano dwie długie lady bufetowe. Aby nie było nudno, menu restauracji zmienia się codziennie, a dla wygody gości publikowane jest ono z wyprzedzeniem.
Żeby jak najlepiej dopasować ofertę do potrzeb i gustów pracowników kompleksu, operator lokalu zaprosił ich do udziału w ankiecie. Wzięło w niej udział ponad 1000 pracowników, którzy odpowiadali na pytania dotyczące swoich preferencji kulinarnych. W bogatym menu lokalu znajdziemy zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie oraz wegańskie. A świeżo przygotowywane soki, koktajle oraz ciasta i desery zaspokoją gusta gości. Nowością w ofercie żywieniowej kompleksu są serwowane w godzinach porannych śniadania. W porze lunchowej klienci mogą korzystać z samoobsługowych bufetów pełnych smaków z różnych stron świata, a także z trzech stacji live cooking. Na bardziej formalne spotkania biznesowe sprawdzą się potrawy z sezonowego menu a la carte, które podawane będą do stolika. Wszystkie posiłki przygotowywane będą na miejscu, w oparciu o lokalne produkty.
Wokół drzew zbudowano duże okrągłe stoły mogące pomieścić grupy współpracowników. Dostępne są również mniejsze stanowiska dla 2-4 osób. W sezonie wiosenno-letnim goście mogą skorzystać ze słonecznej pogody jedząc posiłek w ogrodzie. Wydzielono także strefę kawiarnianą z wygodnymi sofami oraz fotelami, w której można wypić dobrą kawę i zjeść deser. Zaletą restauracji jest także otwarta kuchnia, która pozwala klientom na podpatrywanie jak powstają poszczególne dania. W przestrzeni konsumpcyjnej dominuje jasne drewno uzupełnione o szare akcenty. Za koncepcję wnętrza odpowiadają architekci z pracowni Wierszyłłowski i Projektanci.
Marynarska Business Park składa się z czterech nowoczesnych budynków o łącznej powierzchni biurowej ok. 43 000 m kw. Kompleks usytuowany jest w biznesowej części Służewca, w jednej z najlepszych lokalizacji w tym rejonie pod względem dostępności do komunikacji miejskiej – w jego bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się stacja warszawskiej SKM-ki. Obiekt jest ekologicznie przyjazny – posiada certyfikat BREEAM In-Use International z oceną bardzo dobrą w kategorii „Asset”, a zastosowane w nim liczne rozwiązania mają pozytywny wpływ na zdrowie i komfort jego użytkowników. Przykładem może być cała infrastruktura przygotowana specjalnie dla rowerzystów – od parkingów rowerowych zewnętrznych i wewnętrznych, przez samoobsługową stację naprawy rowerów, po szatnie i prysznice dla osób podróżujących w ten sposób do pracy.
Grupa Nutri Mind to wiodąca grupa restauracyjna w Polsce. W jej portfolio znajdują się zarówno punkty casual dining obsługujące bardzo intensywny ruch gości, jak i 4* restauracje hotelowe. Nowo otwarty w Marynarska Business Park lokal to dwudziesty piąty punkt należący do grupy. Meet & Eat to marka restauracji biurowych, w których łączone są najnowsze trendy i techniki z tym, co najlepsze w kuchni tradycyjnej.