CPI Property Group (CPIPG) podpisał umowę najmu z właścicielem włoskich restauracji Semolino na otwarcie nowego lokalu, w należącym do portfolio grupy biurowcu Atrium Centrum.
CPIPG, jako zarządca posiadanych nieruchomości biurowych w Warszawie, przez cały czas koncentruje się nad stałym podnoszeniem ich wartości, przez m.in. zwiększanie atrakcyjności dostępnej oferty handlowo-usługowej, wpisującej się w najważniejsze potrzeby najemców. Realizując strategię, Dział Leasingu Retail CPIPG podpisał umowę z warszawską siecią włoskich restauracji Semolino, na otwarcie lokalu w zlokalizowanym w Alei Jana Pawła II biurowcu Atrium Centrum. Restauracja zajmie powierzchni 400 mkw. Dodatkowo, w sezonie letnim, uruchomiony zostanie zewnętrzny ogródek.
Semolino z sukcesem od 5 lat trafia w kulinarne gusta warszawiaków. Właścicielem a jednocześnie szefem kuchni jest Massimiliano Boscaro, który przez lata udoskonalał swój własny styl oraz koncept Semolino. Aktualnie w Warszawie działają pod tym szyldem 3 lokale. Ideą restauracji jest połączenie niezwykłych smaków różnych regionów Włoch z najwyższą jakością składników. Restauracje serwują szeroki wybór pizzy i pasty, wykonanych z najlepszej mąki semolino, antipasti a ponadto obowiązuje krótka dzienna karta. Każdy gość może skomponować swój własny posiłek. Dodatkowym atutem są niebanalne wnętrza, utrzymane w loftowym designie oraz otwarta na salę kuchnia.
Otwarcie restauracji planowane jest latem 2021.
Położony w Alei Jana Pawła II Atrium Centrum dysponuje 14 500 mkw. powierzchni klasy A. Na 7 piętrach mieszczą się biura, a w przeszklonym eleganckim atrium zlokalizowane zostały punkty handlowo-usługowe. W Atrium Centrum swoje biura znalazły firmy m.in. z branż prawniczej czy finansowej. Na terenie budynku znajduje się także klinika medyczna. Atrium Centrum posiada certyfikat BREEAM In-Use na poziomie Very Good.