Powiększa się smakowita część Browarów Warszawskich. Do kulinarnej oferty Dzielnicy Spotkań i Smaków w samym centrum Warszawy dołącza restauracja Pjaca, serwująca wyjątkową kuchnię adriatycką, czerpiącą z tradycji Bałkan oraz Włoch. Pierwsi goście skosztują tego niezwykłego menu pod koniec 2020 roku.
Powstająca w Browarach Warszawskich Dzielnica Spotkań i Smaków wypełni cały miejski kwartał nietuzinkowymi konceptami restauracyjnymi, klimatycznymi kawiarniami oraz punktami usługowymi. Takim miejscem będzie restauracja Pjaca, którą w budynku Biur przy Willi otworzą twórcy lubianej i chętnie odwiedzanej restauracji Munja. „Pjaca” w języku serbskim oznacza rynek. I najlepsze cechy rynku – wyszukane i zawsze świeże produkty, kusząca przysmakami kuchnia, radosna atmosfera oraz angażujące i zapraszające do wspólnego spędzenia czasu wydarzenia – będą wyróżnikiem tego miejsca.
Restauratorzy w Browarach Warszawskich będą przybliżać warszawiakom i gościom wielobarwną tradycję kulinarną południa Europy. Restauracja Pjaca to miejsce rodzinne, w którym liczyć się będą nie tylko więzy krwi, ale także niesamowite przyjaźnie, a te umacniane są przy dobrym jedzeniu. Tą filozofią kierują się twórcy tego miejsca.