Bar we wnętrzu czerwonego, kultowego Volkswagena „Ogórka”, kolorowe, święcące neony na ścianach oraz oczywiście najlepsze, amerykańskie jedzenie. Nowa, trzecia już restauracja w Warszawie pod szyldem Jeff`s otworzyła się w Hali Koszyki.
Restauracje Jeff`s serwują oryginalną, amerykańską kuchnię. W Warszawie mieszczą się w Galerii Mokotów, na Polu Mokotowskim od strony ul. Żwirki i Wigury, a teraz także w Hali Koszyki. Poza Warszawą Jeff’s znajduje się w Galerii Kazimierz w Krakowie oraz Galerii Silesia City Center w Katowicach.
W karcie restauracji znajdują się amerykańskie dania, uwielbiane przez bywalców Jeff`sów, m.in. steki ze świeżej argentyńskiej wołowiny, burgery, przyrządzane na ostro skrzydełka, marynowane, pieczone żeberka, krewetki Jumbo czy mięsne tacos z aromatyczną salsą.
W śniadaniowym menu znajduje się na przykład śniadanie The All American (trzy jajka smażone w dowolnym stylu, grillowane kiełbaski, bekon, ziemniaki śniadaniowe i tosty) w cenie 12 zł, a jeśli ktoś woli zaczynać dzień od posiłku słodkiego, za 13 zł może zjeść złociste pancakes z syropem klonowym.
Jedzenie to jednak nie wszystko, co spełni amerykański sen gości tej restauracji. Wystrój Jeff`sa w Hali Koszyki, dopracowany w każdym szczególe, nie pozostawia wątpliwości co do charakteru tego miejsca. Kolorowe i świecące neony, plakaty, tablice rejestracyjne oraz czerwone, kraciaste obrusy na stołach przypominają amerykańskie bary.
Ale hitem tego Jeff`sa z pewnością będzie bar, który został urządzony we wnętrzu czerwonego, kultowego Volksawegana „Ogórka”.
W Jeff`się na „Koszykach” jest również zewnętrzny taras, na którym w otoczeniu zieleni można przyjemnie spędzić czas.
– Wszystkie Jeff`sy mają bardzo określony charakter. Od wystroju wnętrza, przez stroje obsługi, sposób podawania dań i menu. Zależy nam na tym, żeby odwiedzający nas goście przeżywali przygodę, nie tylko kulinarną, ale przenieśli się w zupełnie w inny świat – dodaje restaurator.
Restauracje Jeff`s od października ubiegłego roku w swoich lokalach nie używają plastikowych słomek. Zastąpiły je biodegradowalne słomki z papieru.
Artur Jarczyński od 28 lat z sukcesem prowadzi na polskim rynku sieć restauracji, do której należą oprócz Jeff`sa takie marki jak: Shipudei Berek, U Szwejka, Der Elefant, Otto Pompieri, St Antonio, Pod Wawelem, Sukiennice i Bazyliszek.