Właściciele konceptów gastronomicznych Bułkę przez Bibułkę, Pollypizza Neopolitan orazvBaken podpisali długoletnią umowę najmu 930 mkw. powierzchni w SOHO by Yareal, dynamicznie rozwijającej się wielofunkcyjnej przestrzeni miejskiej na warszawskiej Pradze- Południe.
Nowa lokalizacja w historycznym budynku, wyróżniającym się charakterystycznym ceglanym kominem, stanie się sercem działalności marek stworzonych przez Aleksandrę i Jacka Dojnikowskich. Oficjalne otwarcie planowane jest na drugą połowę 2026 roku.
SOHO by Yareal to zaprojektowane zgodnie z ideą 15 minutowego miasta nowoczesne lokalne centrum na warszawskim Kamionku, które łączy funkcje mieszkaniowe, rekreacyjne, gastronomiczne oraz usługowe. Projekt wkomponowuje postindustrialne budynki – które zostaną wyremontowane – w nowoczesną zabudowę, tworząc otwartą, tętniącą życiem przestrzeń, harmonijnie wpisującą się w istniejącą praską architekturę. Park linearny, klimatyczne dziedzińce, słoneczne tarasy i strefy rekreacyjne sprzyjają miejskiej integracji, a ograniczenie ruchu samochodowego pozwala w pełni
cieszyć się otoczeniem.

Lokale handlowe i usługowe w ramach SOHO by Yareal zostały ulokowane między innymi na parterach budynków mieszkalnych. Część z nich znajdzie swoje miejsce w odrestaurowanych zabudowaniach historycznych. Już teraz w SOHO by Yareal działają przedszkole i sala zabaw, pierwszy w Warszawie sklep spożywczy Carrefour w formacie „300”, niebawem otworzy się kwiaciarnia, a w przygotowaniu są m.in. kawiarnia wraz z bistro, piekarnia czy studio architektoniczne.

Jednym z nowych najemców w SOHO by Yareal jest znany zarówno warszawskim, jak i łódzkim klientom koncept gastronomiczny Bułkę przez Bibułkę. Umowa najmu dotyczy 930 mkw. powierzchni w historycznym budynku nr B.56, wyróżniającym się charakterystycznym ceglanym kominem. Po remoncie i dostosowaniu przestrzeni budynku usytuowanego tuż przy parku linearnym do nowych funkcji, właściciele tej marki przeniosą tam swoje biura, zaplecze produkcyjne oraz piekarnię. Oprócz Bułkę przez Bibułkę, w SOHO by Yareal swoją przestrzeń znajdą również pozostałe koncepty stworzone przez Aleksandrę i Jacka Dojnikowskich – Pollypizza Neopolitan oraz Baken. – Obecność naszych konceptów w SOHO by Yareal to dla nas ekscytujący krok w rozwoju. Chociaż wciąż jesteśmy na etapie planowania, to już teraz wiemy, że w nowej przestrzeni znajdą miejsce wszystkie nasze ukochane projekty kulinarne, a być może nawet coś więcej. To miejsce, które pozwoli nam stworzyć kuchnię centralną i wymarzone studio do testowania nowych dań. Historyczny budynek z ceglanymi ścianami i charakterystycznym kominem ma niepowtarzalny klimat, który od
Dzięki nowemu najemcy ten piękny budynek – wzniesiony około 1945 roku na miejscu dawnej kotłowni wykorzystywanej przez przedwojenne zakłady „Pocisk” – zmieni się w tętniący życiem Hub Gastronomiczny. Oficjalne otwarcie planowane jest w drugiej połowie przyszłego roku.
Projekt SOHO by Yareal powstał w ścisłej współpracy z lokalnym samorządem i konserwatorem zabytków, a inwestycja została wyróżniona prestiżowym certyfikatem BREEAM Communities, poświadczającym wdrożenie najwyższych standardów urbanistycznych. W kompleksie zastosowano innowacyjne i przyjazne środowisku rozwiązania, takie jak niskoemisyjny beton, czy system retencji wody deszczowej, gromadzonej w podziemnych zbiornikach i wykorzystywanej do nawadniania ponad hektara zieleni porastającej SOHO by Yareal.
Obecnie trwa budowa ostatniego etapu mieszkaniowego, w ramach którego powstają dwa budynki z mieszkaniami o podwyższonym standardzie oraz apartamentowiec zlokalizowany tuż przy parku linearnym. Po oddaniu ich do użytku pod koniec 2025 roku, część mieszkaniowa kompleksu osiągnie finalny kształt.